Un nou Simpozion Româno – Chinez

Conferința de presă organizată luni, 23 octombrie, la Filiala Arad a Casei Româno – Chineze de către președintele filialei, prof. univ. dr. Lizica Mihuț a fost axată pe problematica ediției a III-a a Simpozionului „Cultură și civilizație chineză. Dialoguri româno-chineze”, simpozion care se va desfășura la Arad în perioada 21 – 23 noiembrie.

Conducerea filialei arădene aduce cuvenitele mulțumiri consilierilor locali (atât de dreapta, cât și de stânga) și Centrului Municipal de Cultură, bizuindu-se și în continuare pe Asociația CON BRIO a „amazoancelor arădene”: Ana Maria Dragoș, Ramona Pencea, Tabita Alexa și Liliana Bran.

Strategia simpozionului presupune şi de această dată întâlniri punctuale cu oficialităţile, atât la nivel judeţean (CJA), cât și municipal (Primărie), numărul lucrărilor susținute în acest an crescând cu 8 și fiind completate de o lansare de carte a prof. Ion Biriș și precedate, desigur, de prezentarea activității Casei Româno-Chineze și a bibliotecii aferente.

Dintre noutățile pregătite pentru actuala ediție a fost enumerat programul „China, portret de suflet”, al Colegiului Național Moise Nicoară, expoziția de fotografie „China, o experiență personală” a proteicului jurnalist Andrei Ando și, nu în cele din urmă Editura Casa Româno-Chineză, prezentată de elocventul poet Ioan Matiuț.

arq.ro