Ultimele pregătiri pentru simpozionul ’Cultură şi civilizaţie chineză. Dialoguri româno- chineze’, ediţia a 3-a

La filiala Arad a Casei Româno- Chinez se fac ultimele pregătiri pentru buna desfăşurare a simpozionului ’Cultură şi civilizaţie chineză. Dialoguri româno- chineze’, ediţia a 3-a, eveniment ce va avea loc în Oraşul de pe Mureş, în perioada 21 – 23 noiembrie, a anunţat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele filialei arădene a Casei Româno-Chineze.

Simpozionul beneficiază de sprijinul Centrului Cultural Municipal şi, indirect, de cel al consilierilor locali municipali, care au aprobat proiectul.

”Şi de această dată, alături de Casa Româno Chineză se va afla Asociaţia ’Con Brio’, condusă de Ana Maria Dragoş”, a precizat Lizica Mihuţ.

Potrivit sursei citate, simpozionul care se va bucura de participarea unui înalt funcţionar al Ambasadei Chineze la Bucureşti, probabil însuşi şeful secţiei politice.

Şi în acest an, la fel ca în anii trecuţi, vor fi prezentate activităţile întreprinse de Casa Româno-Chineză, precum şi biblioteca casei.

”Simpozionul  va o agendă bogată, numărul lucrărilor crescând semnificativ. Cu acest prilej va avea loc şi o lansare de carte, avându-l ca autor pe  prof. univ. dr. Ioan Biriş, originar din Arad”, a mai spus prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

De asemenea va fi vernisată şi o expoziţie de fotografie intitulată ’China, o experienţă personală’, fotografiile fiind realizate de membrii Foto Club Arad”.

Ca şi element de noutate, preşedintele filialei arădene a Casei Româno- Chineze a ţinut să menţioneze faptul că, pentru ediţia a 3-a a evenimentului, elevii şi cadrele didactice ale Colegiului ’Moise Nicoară’ din Arad au pregătit un program intitulat ’China, portret de suflet’, care va fi prezentat cu acest prilej.

”Nu în ultimul rând, cu prilejul simpozionului de la Arad, vor avea loc şi întâlniri ale oficialilor Ambasadei Chinei la Bucureşti cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale”, a mai spus prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Casei Româno-Chineze, Filiala Arad.

agerpres.ro