CRC sprijină organizarea celei de a X-a ediții a Festivalului Internațional de Șah Arad Open

Filiala Arad a Casei Româno-Chineze sprijină și anul acesta organizarea Festivalului Internațional de Șah Arad Open, manifestare care a ajuns la cea de a X-a ediție. „Arad Open se va desfășura în perioada 6-13 august. Este cel mai mare concurs de șah din România ca număr de participanți, anul trecut înregistrându-se 380 de persoane care au participat la acest turneu. Competiția de la Arad a devenit una de tradiție și având în vedere că la nivel mondial China deține supremația pe linie de șah la femei, filiala noastră susține și promovează acest concurs”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele CRC Arad.

De menționat că Festivalul Internațional de Șah de la Arad este o manifestare care se adrezează atât copiilor, cât și adulților, anii trecuți existând situații când adulții au fost învinși de copii. „Nu putem decât să apreciem inițiativa celor de la clubul de șah Vados, drept pentru care suntem alături de ei. De altfel Casa Româno-Chineză a susținut și promovat acest open și anul trecut, astfel cu atât mazi mult vom face acest lucru și acum, când a ajuns la cea de a X-a ediție”, a mai spus prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

La rândul său, prof. Sandu Ungureanu, vicepreședintele comitetului de organizare a ținut să mulțumească Casei Româno-Chineze și celorlalți sponsori care au înțeles că o competiție de acest fel promovează Aradul în țară și în străinătate. „Și anul acesta vom avea două secțiuni, Secțiunea Masters și Tuneul de copii, unde sunt așteptați copii cu vârste cuprinse între șapte și 14 ani. Anul trecut am avut invițați din 25 de țări. Și anul acesta vom avea invitați mari maeștri internaționali din străinătate. De altfel sperăm să depășim bariera de 400 de participanți. Trebuie spus că ne-am bucurat de sprijinul instituțiilor publice și sponsorilor privați cărora le mulțumim. Sperăm să menținem Arad Open în postura de cel mai important turneu din România”, a spus Sandu Ungureanu.

glsa.ro