Casa Româno Chineză își prezintă proiectele editoriale

După ce a deputat în forță, prin publicarea mai multor cărți care au ajuns să fie prezentate la standul Chinei de la prestigiosul Târg de carte „Gaudeamus”, Editura Casa Româno Chineză are planuri îndrăznețe și pentru viitor. Următorul volum care va fi publicat este dedicat simpozionulului desfășurat, la sfârșitul anului trecut, la Arad, la care a participat și Execelența Sa Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România. De asemenea, urmează să fie publicată și cartea „Drumul mătăsii”, scrisă de jurnalistul Andrei Ando, după vizita făcută în China, un alt proiect  vizând publicarea Monografiei Județului Arad, în chineză, română și engleză. Editura Casa Româno Chineză e probabil unica editură care a publicat traduceri din chineză în română și din română în chineză. Poetul și editorul Ioan Matiuț are deja tradusă o carte în chineză, «Toate acestea» care a avut un succes deosebit la «Gaudeamus», împreună cu volumul «Medicina Tradițională Chineză» și cu Albumul Monografic al Aradului, care a apărut în trei limbi, chineză, română și engleză. În ceea ce privește planurile de viitor, în primul rând vom publica o carte dedicată simpozionului desfășurat anul trecut, «Cultura și civilizația chineză. Dialoguri interculturale româno-chineze», care va conține lucrările prezentate cu acel prilej. De menționat că volumul are un cuvânt înainte semnat de Excelența Sa Xu Feihong, ambasadorul Chinei la București, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele filialei arădene a Casei Româno Chineze. În aceste condiții, o sută de exemplare vor fi trimise în China, pentru promovarea Aradului.

La rândul său, Ioan Matiuț, directorul Editurii Casa Româno Chineză susține că se dorește stabilirea unui parteneriat cu o editură din China și promite că editura la ține ștacheta sus în continuare.  „Sperăm să avem o activitate cât mai performantă. Cărțile pe care le edităm noi presupun în primul rând calitate, astfel încât ne propunem să avem performanță și calitate”, susține Matiuț.

În altă ordine de idei trebuie spus că și grădinițele au început să fie interesate de civilizația chineză, după ce primul pas a fost făcut la nivel universitar, urmat de pasul făcut de licee. „Grădinițele și școlile din Arad realizează, în cadrul programului «Școala Altfel», întâlniri care au ca subiect China, istorie și contemporaneitate. Luni, la Grădinița Gulliver din Arad, jurnalista Carina Ando, care are formație de educatoare, va prezenta celor mici imagini din China”, a încheiat prof. univ. dr. Lizica Mihuț.