Filiala arădeană a Casei Româno-Chineze a fost „regina discuțiilor” la bilanțul pe 2016 al Ambasadei Republicii Populare Chineze

Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucureşti a organizat la sfârşitul săptămânii trecute o întâlnire în care, în prezența diplomaților oficiali, a prezenta bilanţul anului 2016. Excelenţa Sa Xu Feihong, ambasadorul Chinei în România, a vorbit despre ceea ce a însemnat anul acesta pentru ţara sa, pentru relaţiile dintre România şi China şi pentru diversele organizaţii care contribuie la întărirea relaţiilor de prietenie între cele două ţări.

Filiala arădeană a Casei Româno-Chineze (CRC) a fost evidenţiată în discursul Excelenței-sale XU FEIHONG

în primul pentru modul în care a fost organizat Simpozionul Internaţional „Dialoguri Interculturale Româno-Chineze”, desfăşurat la Arad în perioada 8 – 10 noiembrie. „Faptul că unica menţiune pe care a făcut-o domnul ambasador, Execelenţa Sa Xu Feihong, a fost referitoare la noi, nu poate decât să ne onoreze. Am organizat un eveniment cultural care a durat trei zile, iar Execelenţa Sa a participat la toate manifestările înscrise în program. Pe această cale, vreau să le mulţumesc consilierilor municipali, fie că sunt de stânga sau de dreapta care au votat pentru acest proiect”, a spus prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedinta CRC Arad. În continuare, aceasta a ţinut să menţioneze că CRC a realizat deja o carte-document, pe care a prezentat-o ambasadorului, carte care cuprinde lucrările prezentate la simpozion, fotografiile care au fost făcute în timpul vizitei delegaţiei chineze la Arad şi imagini de la expoziţia realizată de Fotoclub Arad.
„A fost o surpriză extraordinară că am prezentat o carte despre simpozion la mai puţin de o lună de la încheierea acestuia”, a ţinut să precizeze prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

Poetul și editorul Ioan Matiuţ

a făcut o prezentare a cărţii tipărite la încheierea simpozionului şi un scurt bilanţ al activităţii sale în cadrul CRC. „În mai puţin de un an de zile, de când mi s-a oferit posibilitatea să colaborez cu CRC Arad, am reuşit să înfiinţăm Editura Casa Româno-Chineză, prin care dorim să publicăm cărţi de interes pentru români şi chinezi, şi am reuşit să publicăm trei lucrări deosebite”, a spus Ioan Matiuț.

sursa: criticarad.ro