Simpozion internaţional de cultură şi civilizaţie chineză la Arad

Casa Româno-Chineză, filiala Arad, anunţă organizarea Simpozionului Internaţional de Cultură şi Civilizaţie Chineză, ajuns la ediţia a II-a, eveniment care va avea loc în luna noiembrie.

Simpozionul a fost prezentat de Lizica Mihuţ, preşedintele Casei Româno-Chineze Arad. „Prima ediţie a simpozionului a avut loc în China, acolo unde o delegaţie a Consiliului Judeţean Arad a efectuat o vizită şi a participat la un forum economic. De această dată, cu ajutorul Centrului Municipal de Cultură Arad, vom organiza noi simpozionul internaţional la sediul Casei Româno-Chineze şi în Sala Ferdinand din Palatul Administrativ”, a anunţat Mihuţ. Aceasta a ţinut să mulţumească tuturor consilierilor municipali care au votat în unanimitate alocarea finanţării necesare pentru acest eveniment. Simpozionul va fi deschis tuturor arădenilor care vor să vorbească despre civilizaţia şi cultura chineză. „Toţi cei care vor să susţină lucrări privind civilizaţia chineză sunt aşteptaţi să se înscrie la eveniment”, a mai spus Lizica Mihuţ.
În cadrul simpozionului, va avea loc lansarea Albumului monografic al Aradului în limbile română, engleză şi chineză. „Traducerea albumului a fost realizată de un tânăr arădean care studiază la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj. Cartea va fi trimisă în mai multe exemplare în China, acolo unde va fi împărţită la diverse târguri şi forumuri. Noi sperăm să promovăm turismul arădean cu ajutorul acestui album”, a mai punctat preşedintele Casei Româno-Chineze. În altă ordine de idei, Lizica Mihuţ a ţinut să îi felicite pe reprezentanţii UVVG care au anunţat că vor organiza cursuri de limba chineză, sfătuindu-i pe arădeni să se îndrepte spre aceste cursuri, deoarece limba chineză poate fi considerată o limbă de… viitor.

sursa: aradon.ro