La Arad diseminarea culturii și civilizației chineze devine o tradiție

Casa Româno-Chineză, filiala Arad, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă felul în care este reflectată la nivel național, în revista Casei Româno-Chineze, activitatea filialei. Faptul că revista consacra două pagini evenimentelor și activităților de la Arad este considerat onorant de președintele prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

În fața unui număr de zece jurnaliști, de la toate publicațiile locale, doamna Mihuț a apreciat interesul presei naționale ca fiind motivant pentru activitățile ulterioare. „Se întâmplă rar ca Aradul să fie atât de respectat de publicațiile centrale. Iată, odată ce avem inițiativă și reușim să mobilizăm intelectualii orașului, oamenii cu idei și cu putere de muncă, capacităm personalitățile cu o bună vizibilitate și administrația locală, suntem remarcați pe bună dreptate!” – a declarat d-na Mihuț.
Casa Româno-Chineză, filiala Arad, va lansa în toamna acestui an monografia în limba chineză a municipiului Arad și va organiza a doua ediție a conferinței despre cultura și civilizați chineză, cu accent pe oportunitățile de colaborare dintre Europa și China, pe palier cultural, turistic și, mai ales, industrial.
„Am constituit un nucleu de oameni de acțiune pasionați de relația cu China, buni cunoscători ai realităților internaționale și a potențialului românesc. Ne pregătim deja pentru activitățile din toamnă, când Aradul va deveni un centru al culturii chineze din această parte a Europei. Pentru noi perioada vacanței de vară este un bun prilej să structurăm evenimentele din calendarul Casei Româno-Chineze, filiala Arad, și să facem ultimele pregătiri pentru succesul conferinței de mare anvergură”, a accentuat prof. univ. dr. Lizica Mihuț.
Andrei Ando- director general, Centrul Media West