Ambasada Republicii Populare Chineze la București a invitat doi jurnaliști din România într-o vizită de documentare în Republica Populară Chineză. Aceștia vor face parte dintr-o delegație europeană care va lua contact cu elemente de cultură și civilizație chineză, respectiv cu marile proiecte derulate de statul chinez.
Unul dintre cei doi jurnaliști invitați este arădeanul Andrei Ando, director general al Centrului Media West. Acesta a confirmat participarea în cadrul evenimentului care va avea loc în luna mai.
Președintele Casei Româno-Chineze Arad, prof. univ. dr. Lizica Mihuț, a apreciat nominalizarea făcută și alegerea Ambasadei. „Inițiativa Ambasadei Republicii Populare Chineze, de a oferi unor lideri de opinie din România posibilitatea cunoașterii la fața locului a mecanismelor de dezvoltare chinezești este remarcabilă! Mă bucur că un arădean, Andrei Ando, a fost ales de Ambasadă să fie unul dintre reprezentanții României în această delegație. Este o alegere onorantă și pentru Arad. Sunt convinsă că activitatea Casei Româno-Chineze din orașul nostru este apreciată la nivelul Ambasadei, pentru că suntem o filială activă și foarte prezentă în viața publică locală”, a subliniat d-na Lizica Mihuț.
„Faptul că am fost nominalizat ca unul dintre reprezentanții României în această delegație mă onorează în mod deosebit. Centrul nostru media editează cea mai importantă televiziune regională din România, un ziar săptămânal și un ziar cotidian, și probabil că acest criteriu a fost luat în considerare. Voi participa în această delegație alături de o jurnalistă de la Radio România”, a declarat Andrei Ando.
Toate cheltuielile de transport, cazare și masă ale delegației europene sunt susținute de statul chinez.
Monografia Aradului în limba chineză, editată în mai
Filiala din Arad a Casei Româno-Chineze va edita, în cursul lunii mai, monografia Aradului în limba chineză! Proiectul a fost finanțat de Centrul Municipal de Cultură, instituție publică în subordinea Primăriei Arad. Este al doilea proiect de anvergură câștigat de Casa Româno-Chineză Arad, care a dezvoltat un parteneriat remarcabil cu autoritățile locale.
„Ne-am propus să lansăm această Monografie într-un cadru special. Vom organiza un eveniment important, fiindcă, la rândul său, acesta este un moment important în viața comunității noastre. Aradul se prezintă Chinei, prin intermediul acestei monografii. Oamenii de afaceri, posibilii investitori, turiștii, în general toți cei care au aflat până acum doar de pe internet despre orașul nostru, vor avea la îndemână un instrument de lucru bogat ilustrat, bine documentat, care oferă o privire generală asupra Aradului”, a declarat președintele Casei Româno-Chineze Arad, prof. univ. dr. Lizica Mihuț.
Editarea unei Monografii a Aradului în limba chineză este o premieră. Ea va fi tipărită de Editura Mirador, într-o ediție îngrijită de scriitorul Ioan Matiuț. Casa Româno-Chineză pregătește traducerea unei cărți de poezii în limba chineză, oferită publicului chinez prin intermediul onorant al Radio China Internațional.
„Aradul avansează în relația cu China. Ne propunem să creăm aici un pol cultural important și asta se constată ușor urmărind proiectele noastre. Începând de anul trecut, construim sistematic această relație, o dezvoltăm, am stabilit un calendar bogat de evenimente de calitate. Mă bucură în mod deosebit că administrația Aradului, Primăria și Consiliul Județean, sunt partenerii noștri în acest proiect deosebit”, a accentuat președintele Casei Româno-Chineze Arad, prof. univ. dr. Lizica Mihuț.
Sursa: vestic.ro