„Aradul se prezintă Chinei”

Filiala din Arad a Casei Româno-Chineze va edita, în cursul lunii mai, Monografia Aradului în limba chineză! Proiectul a fost finanțat de Centrul Municipal de Cultură, instituție publică în subordinea Primăriei Arad. Este al doilea proiect de anvergură câștigat de Casa Româno-Chineză Arad, care a dezvoltat un parteneriat remarcabil cu autoritățile locale.

Editarea unei Monografii a Aradului în limba chineză este o premieră. Ea va fi tipărită de Editura Mirador, într-o ediție îngrijită de scriitorul Ioan Matiuț. Casa româno-Chineză pregătește traducerea unei cărți de poezii în limba chineză, oferită publicului chinez prin intermediul onorant al Radio China Internațional.

„Ne-am propus să lansăm această Monografie într-un cadru special. Vom organiza un eveniment important fiindcă, la rândul său, acesta este un moment importat în viața comunității noastre. Aradul se prezintă Chinei prin intermediul acestei monografii. Oamenii de afaceri, posibilii investitori, turiștii, în general toți cei care au aflat până acum doar de pe internet despre orașul nostru, vor avea la îndemână un instrument de lucru bogat ilustrat, bine documentat, care oferă o privire generală asupra Aradului.

De asemenea semnalăm apariţia unui nou număr al revistei Ambasadei şi al Casei Româno-Chineze şi unde se regăseşte un articol care, iată, se referă la Casa Româno-Chineză din Arad. Este vorba despre Premiile de excelenţă în cultură şi se află aici Glad Varga, care a primit premiul din partea Casei Româno-Chineze şi, desigur, Ioan Matiuţ şi cu mine, care i-am înmânat acest premiu cu prilejul GALEI ARQ”, a punctat președintele Casei Româno-Chineze Arad, prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

[envira-gallery id=”2331″]

Sursa: arq.ro