Dialoguri interculturale româno-chineze la Arad – Simpozion Internaţional

Aradul a primit ieri vizita im­portantă a doi oficiali din cadrul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România. Vizita s-a datorat Casei Româno-Chine­ze din Arad care a organizat un eve­­niment de calitate, o conferinţă despre cultura şi civilizaţie une­ia dintre cele mai mari şi importante naţiuni ale lumii.

Simpozionul Internaţional de­numit Dialoguri Intercul­tu­rale Româno Chineze a debutat miercuri, în municipiul de pe Mu­reş, iar ieri au sosit la Arad cei doi reprezentanți ai Amba­sa­dei Chinei în România, consilierul Li Ming şi Lu Yuxun. Aceş­tia au vorbit despre activitatea Casei Româno-Chineză de la Arad şi despre importanţa cursurilor de limbă chineză derulate aici. Invitaţii au avut parte şi de o surpriză, oameni de cultură arădeni au vorbit despre diferite aspecte ale culturii chineze, iar la final au putut asculta două melodii chinezeşti şi populare, interpretate la vioară. De asemenea oaspeții din China, însoțiți de prof. univ. dr. Lizica Mi­huţ, președinte al asociației de prietenie Casa Româno-Chine­ză, filiala Arad, i-au făcut o vizită viceprimarului Aradului, Leven­te Bognar. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre proiectele de dezvoltare culturală și economică a municipiului Arad și de opor­tunitățile de investiții în Arad.

Chiar dacă vremea nu a fost tocmai favorabilă, oficialii chinezi au ţinut să viziteze oraşul nostru, poposind la Muzeul Ju­deţean, la Bibliotecă, la Palatul Cultural sau la Turnul de apă.

Sursa : vestic