Conferințe, poezie și muzică la Simpozionul internațional româno-chinez de la Arad

Proiectul „Cultura și civilizația chineză. Simpozion internațional. Dialoguri interculturale româno-chineze” se desfășoară timp de trei zile la Arad și cuprinde o serie de evenimente la Casa Româno-Chineză, filiala Arad, și la Primăria Municipiului Arad.

Astăzi a avut loc cel mai important eveniment, organizat la sala „Regele Ferdinand” din incinta Palatului Administrativ. Au fost prezenți oameni de cultură și oficialități importante, între care şi doi reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Populare Chineze la Bucureşti, Li Ming şi Lu Yuxun.

Prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, președintele Casei Româno-Chineze, și oficialitățile locale prezente le-au adresat un cuvânt de bun venit participanților și numerosului public care a asistat la simpozion.

Apoi, oamenii de cultură invitați și-au susținut alocuțiunile. Viorica Popescu a vorbit despre Casa Româno-Chineză, Andrei Ando despre modelul chinez contemporan, Ludovic Notaroș a spus câteva cuvinte despre cultura și civilizația chineză, Gheorghe Schwartz despre experiența pe care a avut-o în China.

A existat și un moment poetic: Ioan Matiuț, a prezentat două poezii din volumul „Toate acestea”, ce va apărea în limba chineză, sub egida Casei Româno Chineze, Filiala Arad.

Au mai vorbit, între alţii, Florin Galiş, Glad Varga și Adrian Bucur, iar evenimentul s-a încheiat cu un moment muzical.

De remarcat, că înaintea simpozionului, delegaţia chineză, însoţită de prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, președintele Casei Româno-Chineze, a avut o întâlnire cu viceprimarul Levente Bognar, oaspeţilor fiindu-le prezentate facilităţile în materie de investiţii din judeţul Arad.

Sursa: newsar