Omul din spatele Școlii Postliceale Sanitare Arad

Andreea Pintea, ARADON/JURNALUL ARĂDEAN. 17 mai 2023

Prof. Liliana Bran, în centru

Liliana Bran conduce Școala Postliceală Sanitară Arad și este implicată în Asociația Con Brio și Forumul Prieteniei Româno-Chineze.

Prof. Liliana Bran conduce de 20 de ani Școala Postliceală Sanitară Arad, în ultimii ani fiind o prezență activă și prin implicarea în Asociația Con Brio și Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze Arad. Omul din spatele Școlii Postliceale Sanitare Arad, Liliana Bran a fost prezentată mass-media în cadrul unei conferințe de presă la sediul Forumului Româno-Chinez.

„Este un om riguros, loial față de ceilalți și față de ea însăși, deschis spre dialog și cooperare, într-un cuvânt un om admirabil”, a transmis în deschiderea conferinței prof.univ.dr. Lizica Mihuț. Vizibil emoționată, prof. Liliana Bran a subliniat că „interesul și eforturile noastre s-au centrat pe găsirea unui echilibru creativ cadru didactic – cursant, pe de o parte și, între exigențele procesului educativ și contextul socio – profesional, pe de altă parte”. Despre școala pe care o conduce, Liliana Bran a punctat că „formează asistenți medicali, o profesie nobilă, în slujba vieții și a sănătății”.

„Pentru anul școlar următor oferta noastră educațională cuprinde asistent medical generalist, asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare, asistent medical de farmacie. Diploma obținută le conferă absolvenților noștri dreptul de a practica profesia dorită atât în țară cât și în străinătate, fiind o diplomă recunoscută la nivel european Cadrele medicale sunt apreciate în societate datorită dăruirii lor fără rezerve, precum și ca urmare a domeniului fundamental în care activează, și anume îngrijirea sănătății. Noi, cadrele didactice ale Școlii Postliceale Sanitare Arad, suntem hotărâte să formăm asistenți medicali cu vocație pentru profesie, responsabili și asumați, adevărați profesioniști.

De-a lungul celor trei ani de formare, rolul explicit al școlii este de a transmite cunoștințe profesionale teoretice, abilități practice prin aplicațiile practice din sălile de demonstrații și apoi prin stagiile clinice din unitățile medicale, dar nu în ultimul rând prin formarea atitudinii profesioniste specifice actului medical. Acest rol este augmentat prin dezvoltarea competențelor personale, importante atât pentru sine, pentru profesie, dar și pentru instituție, ca punct de reper în devenirea absolvenților noștri în întreaga lor existență”, a transmis Liliana Bran.

Ana Maria Dragoș (Asociația Con Brio) a făcut o caracterizare emoționantă a colegei sale din Con Brio: „Liliana Bran este un model pentru mine. Are câteva calități pe care eu nu le am și aș dori să le introduc în viața mea. Liliana Bran este un om foarte blând și sensibil. Admir echilibrul între blândețea ei și aplecarea spre dialog. Conduce o instituție de 20 de ani și reușește să facă față provocărilor cu eleganță și discreție. Felicitări”.

Despre Școala Postliceală Sanitară

Școala Postliceală Sanitară Arad este o instituție de stat, cu tradiție de peste 100 de ani, care a reușit să se dezvolte în ultimele decenii și să capete vizibilitate în conclavul învățământului românesc. Desigur, această importantă realizare a fost posibilă printr-o abordare riguroasă, deschisă spre inovație și competitivitate.