Față în față cu 2023. Planurile doamnelor din spatele Forumului Româno-Chinez

 Andreea Pintea / aradon.ro / Jurnalul Arădean / 24 ianuarie 2023

La început de an, Forumul Româno-Chinez și Asociația Con Brio își prezintă succint planurile.

ARAD. Forumul Româno Chinez, condus de prof.univ.dr. Lizica Mihuț s-a impus pe scena culturală locală și națională prin evenimentele organizate, fiind locul unde performanța și excelența s-au întâlnit. An de an membrele Forumului vin cu planuri și activități, iar prin implicarea și profesionalismul lor, susținute de Asociația Con Brio, reușesc să aducă în fața arădenilor și nu numai evenimente de excepție, așa cum este Simpozionul Internațional Dialoguri culturale Româno-Chineze.

Iată în continuare ce își propun membrele Forumului și Asociației Con Brio, acum, la început de an.

*Dr. Liliana Bran, director ,Școala Postliceală Sanitară Arad

„Începutul de an constituie, întotdeauna, pentru mine, un moment de referință, pentru că știu bine că anii care au trecut reprezintă temelia noului an. Ca director al unei școli arădene (din anul 2002), cu o strălucită tradiție, de peste un secol, anul 2023 înseamnă, în primul rând, strădania noastră, a întregului colectiv de a „răspunde” prezent noilor provocări și a proba, în condițiile dificile impuse de viruși, ce par fără sfârșit, dăruire, onestitate, profesionalism. Experiența dobândită de voluntarii noștri, deveniți mici eroi ai colectivității, va proba, și în acest an, profundă implicare și adesea sacrificii. Suntem pregătiți să colaborăm și să ne implicăm fără rezerve, la toate solicitările privind competențele noastre medicale. În calitate de conferențiar universitar, îmi propun să elaborez o nouă carte despre importanța interrelaționării și comunicării cu pacienții, cu familia și, nu în ultimul rând, cu echipa medicală”.

Tabita Cristea, manager

„Precum în anii precedenți și în anii, ce vor veni, familia constituie locul meu de minte și de suflet, astfel că soțul și cei trei copii minunați vor reprezenta și în anul 2023 o binecuvântare, de fapt prioritatea absolută a existenței mele. Este important să subliniez că munca reprezintă, în continuare, un mod de existență, dorind prin corectitudine și entuziasm să le imprim copiilor mei marile valori, în care cred din tot sufletul: credința în Dumnezeu, iubirea pentru semeni ,onestitatea, loialitatea. Businessul nostru bine-cunoscut, MAREM, va continua la standardele performanței, iar eu, probabil după succesul colindei din decembrie, îmi doresc și în acest an, să fiu preocupată de muzică. Nu în ultimul rând, mărturisesc că mă interesează, la modul serios, bucătăria chineză, un domeniu, în care aș putea investi în viitor”.

*Dr. Corina Crișan, medic

„Pentru anul 2023 îmi doresc să rămân sănătoasă și să-mi păstrez optimismul, atât de necesare pentru a face față provocărilor la care, cu toții, am fost expuși în ultimii trei ani. Pentru mine, anul 2023 semnifică trecerea pragului de jumătate de secol de acumulări și cred că este momentul optim, pentru a-mi selecta proiectele, care să-mi valorifice competențele obținute cu trudă și, uneori, cu sacrificii. Mărturisesc că, frumoasa mea familie își păstrează prioritatea în existența mea, dar doresc ca și în acest an, să rămân aproape de oameni și, mai ales, să le fiu de folos. Referitor la activitatea în echipa Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, am răspuns provocării lansate de președintele Forumului, prof. univ. dr. Lizica Mihuț, de a participa activ la organizarea Simpozionului dedicat dialogurilor româno-chineze, care, va debuta, în acest an, sub o altă formă, implicându-mă chiar în domeniul specializării mele, printr-o abordare comparativă, cu medicina tradițională chineză.

*Diana Chițoi, avocat

„Mărturisesc dintru început că pentru mine, avocatura nu este o meserie ci o nobilă <misie> în spațiul dens al dreptății și demnității umane. Această profesiune de credință explică întreaga mea implicarea, în calitate de consilier în activitățile Consiliului Baroului Arad, în interesul unanim al colegilor mei. Și în acest an, mă voi implica alături de colegii mei din Baroul arădean în importantul proiect UNBR <Fii avocat în școala ta>, care presupune dezbaterea unor teme juridice de mare interes pentru elevii din urbea noastră. Și în anul 2023 voi participa, din convingere, în activitățile Forumului, apreciind, în mod deosebit Cultura și Civilizația chineză. Nu în ultimul rând, voi acorda un plus de interes familiei și prietenilor, dar și activităților mele de suflet (concerte, teatru, excursii, lecturi)”.

*Ana-Maria Dragoș, manager

„Pentru mine, anul 2023 începe cu un mare <Mulțumesc> adresat tuturor celor cu care am interacționat pe plan profesional și personal în anul 2022. Consider că trecerea dintre ani nu constituie o delimitare ci o firească continuitate între ceea ce am împlinit în anii precedenți și ceea ce am de făcut în viitor. De aceea, ceea ce mi-am propus pentru anul 2023 are legături profunde cu realizările de până acum. Așadar, pentru anul 2023 mi-am propus, cu prioritate, continuarea proiectelor Con Brio și ale Forumului, bineînțeles <sub patronajul> doamnei Lizica Mihuț și implicarea atât de generoasă a doamnelor care fac parte din cele două structuri, iar la capitolul dorințe, desigur, îmi doresc familia sănătoasă, colaboratori mulțumiți și prieteni buni”.

*Aureliana Man, doctor în economie

„În primul rând, să ne dorim sănătate pentru familiile noastre, precum și stabilirea unor relații interumane bazate de respect și loialitate. Subliniez că pentru mine competența profesională este un deziderat dintotdeauna, așa se explică că dezavuez impostura, plagiatele, falsele valori. De asemenea, pe plan profesional îmi propun să elaborez încă 2 articole de specialitate, care să învedereze soluții și fundamente teoretice privind domeniul de mare interes, care este fiscalitatea în România. Prezența mea în Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze are ca temei, admirația pe care am avut-o dintotdeauna față de civilizația chineză, cu o vechime de peste 5000 de ani.

*Prof.univ.dr. Lizica Mihuț

„Anul 2023 va fi, precum ceilalți precedenți, despre familie și muncă. Familia constituie, ca întotdeauna, prioritatea mea absolută, de aceea voi fi extrem de atentă la tot ceea ce se petrece în legătură cu aceasta. Pe de altă parte, precizez că se află, în curs de apariție, volumul al V-lea al cărții <Cultură și civilizație chineză. Dialoguri româno-chineze> (661 de pagini), ce va apărea la Editura Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze. Lansarea cărții va avea loc în luna martie, cu prilejul împlinirii a 9 ani de relații româno-chineze la Arad. Îmi propun să scriu, în continuare, <Profile>, dar voi iniția, probabil, bilunar, un nou demers jurnalistic: <Profile, în câteva linii>, o abordare esențializată despre oameni politici arădeni, manageri, actuali și foști ai unor instituții arădene, jurnaliști, personalități/ personaje arădene în general”.

*Ramona Pantea, psiholog expert, psihoterapeut

„Orice final atrage un nou început, anul 2022 mi-au fost acordate lecții de viață, premii pentru poezii, statutul de laureat în Arad din ranking-ul Șoimii Sănătății 2022, mă bucur de fiecare zi de familie, de oameni, de profesie. Anul 2023 are parfumul cărților, doresc să public nr. 4 al Revistei cabinetului, un Ghid psihologic al asistenților medicali (i-am invitat să participe și pe elevii Școlii Postliceală Sanitară Arad), precum și o carte de specialitate. În acest an doresc să continui să mă implic în proiecte, asemeni distinselor doamne din Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, toate să rămânem unite prin performanță, credință, loialitate, meritocrație, patriotism”.

*Viorica Popescu, avocat, scriitor

„Am împlinit o vârstă rotundă, a bilanțului și retrospectivei, a adunării și scăderii, a împlinirilor și neîmplinirilor. Pentru anul 2023 îmi doresc pace în lumea de azi atât de încercată. Să fiu cu mintea și judecata juridică, așa cum am fost 45 de ani în Palatul Justiției, să le fiu de folos fiilor mei amândoi avocați, ce au îmbrăcat cu cinste Roba Dreptății. Anul 2022 mi-a adus încă un premiu literar: OPERA OMNIA. Îmi doresc să-mi port pașii pe drumul literaturii și în acest an, să mai scriu cărți, alături de cele 10 de până acum. Voi continua, în calitate de membru fondator, să fiu alături de Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze în frumoasele activități, pe care le inițiază. Să ne dea Dumnezeu sănătate, spre a ne închina împreună pe Drumul Credințe