Volumul „Atitudini şi Confesiuni”, în marile biblioteci publice din România. Ce spun membrele Asociaţiei Con Brio, dar și autoarea Lizica Mihuț!

 ziardearad.ro / Claudia Untaru / 23 August 2022 

Prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze, a anunțat, astăzi, că volumul Atitudini şi Confesiuni, lansat la începutul verii, a ajuns în toate marile biblioteci publice din ţară, precum şi la Arad.

„Cu prilejul Lansării cărții în Sala Regele Ferdinand a Primăriei Arad, în prezența unui public numeros, cu participarea oficialităților arădene, am precizat ca aceasta va fi trimisă la toate marile Biblioteci publice din România. Mărturisesc că m-au impresionat adresele de mulțumire pentru donarea cărții, din partea directorilor acestor Biblioteci, gest elegant și grăitor prin el însuși. Vă propun să vedeți aceste adrese, cu speranța că și Biblioteca arădeană “Xenopol” va prelua acest model de gratitudine intelectuală și, mai ales, va reuși, în sfârșit, după mulți ani, să rezolve marea problemă a spațiului ( total insuficient !!!), prin plecarea secției de artă a Muzeului județean de la etajul al II-lea al Bibliotecii, plasată neinspirat la capăt de coridor, parcă anume să fie văduvită de vizitatori. Sunt sigură că această problemă vitală pentru prezentul și viitorul instituției va fi rezolvată, ea aflându-se pe agenda vicepreședintelui Consiliului Județean, Ionel Bulbuc, un tânăr politician dinamic și cu viziune culturală  care ne-a și relatat că are în atenție câteva soluții în acest sens. Apreciem că Biblioteca arădeană prin Departamentul de Digitalizare ( subliniem strădaniile Loredanei Horeanu și a lui Andrei Paul Bocșa) pune la dispoziția tuturor celor interesați, peste 44.900  de ziare, reviste și cărți, în format electronic, ce alcătuiesc Biblioteca Digitală, ce poate fi accesată online pe adresa web: “digital.bibliotecarad.ro “.

Este important să subliniez că 13 din cele 29 de cărți ale mele (27 autor unic, 2 în colaborare, o carte de interviuri ), între care și ultima apariție editorială Atitudini și Confesiuni (extrem de solicitată de arădeni !!!) pot fi accesate online la adresa web deja menționată. Aș mai adăuga că această ultimă apariție editorială este o crestomație jurnalistică, ce relevă o imagine plurivalentă și multicoloră a ultimilor aproape șapte ani din viața Aradului ( 15 septembrie 2015-7 martie 2022 ), consemnând  biografii și contribuții de excepție, dar și atitudini critice, toate «așezate» sub privirile severe ale judecății timpului, această carte, constituind o „oglindă, care nu deformează faptic realitatea, ci o propune ca obiect de meditație»”, este declarația autoarei Lizica Mihuț.                                                                     

Aceasta ține să precizeze că: „Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze are în atenție relațiile Româno -Chineze, precum și Cultura  și Civilizația Chineză și nu se va referi la alte aspecte”.

Prezente la conferința de presă, membrele Asociaţiei Con Brio au rostit câteva cuvinte despre cartea care a ajuns în 40 de biblioteci din ţară.

Ana-Maria Dragoş, preşedintele Asociaţiei Con Brio: „Prin cartea acesta noi ne facem simţită prezenţa în toate cele 40 de biblioteci naţionale, judeţene şi orăşeneşti”.

Liliana Bran: „Am fost onorată să prezint şi să reprezint Şcoala Postliceală Sanitară Arad în ceas centenar, într-un prezent frumos spre un viitor cu bucurie”.

Viorica Popescu: „Cartea este un document despre personalităţile Aradului, care prin intermediul acestui volum vor rămâne prezente în istoria Aradului”.

Corina Crişan: „Nu pot decât să transmit felicitări. E un proiect unic în Arad de o asemenea anvergură. Sunt convinsă că arădenii merită să aibă un astfel de volum. Cu atât mai mult cu cât este și în format electronic”.

Tabita Cristea: „Această carte are loc în biblioteca mea şi a copiilor mei ceea ce înseamnă că se transmite din generaţie în generaţie şi va rămâne peste ani”.

Diana Chiţoi: „Mă simt onorată şi mândră de faptul că mi-am găsit loc printre doamnele din Asociaţia Con Brio în această carte și sper ca prin activitatea mea în Asociație și profesională să-mi merit locul alături de personalitățile invocate în carte. Sunt foarte încântată și mândră de aceste reacții din țară la adresa cărții”.

Ramona Pantea: „Sunt onorată să fac parte din această prețioasă carte. Consider că „Sapere aude” ar fi motoul potrivit: „Îndrăznește să știi”, astfel luăm contact cu istoria și pregătim un viitor mai demn, mai corect.