Orașul Pecica va găzdui Simpozionul „Cultura și civilizația chineză. Dialoguri româno-chineze“

 GLASUL ARADULUI, Paduret Livia, 12.04.2022

Motivul? Oraşul Pecica va găzdui, la toamnă, o nouă ediţie a Simpozionului „Cultura și civilizația chineză. Dialoguri româno-chineze“.

După ce pandemia a amânat acest eveniment, acesta se îndrepată cu pași repezi de realizare.

„Nu credeam că Pecica o să participe atât de consistent la simpozionul nostru. Ce au făcut cele două doamne a fost impresionant. Doamna Blazena Miroslava Karkus, care era director adjunct şi-a mobilizat colegii, dar şi elevii să scrie câte o lucrare despre cultura şi civilizaţia chineză. Au fost realizate astfel 40 de lucrări. În plus, a fost organizată o expoziţie despre China. De asemenea, Cenaclul Lucian Emandi a elaborat poezii cu acest prilej”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

 „Propunerea pe care ne-a făcut-o doamna prof. Lizica Mihuţ a fost pentru noi o provocare. Cadrele didactice au răspuns acestei invitaţii alegând câte o temă, în funcţie de specializarea fiecăruia. Ne dorim ca activităţile care vor avea loc la toamnă să fie un real succes”, susţine Blazena Miroslava Karkus.

Simpozionul va fi cadrul în care se va desfășura și o expoziţie cu totul specială, sub genericul „Expresivităţi cromatice în cultura şi civilizaţia chineză”, la care vor participa artişti locali şi totodată elevi.

 „Datorită prezenţei dumneavoastră şi cunoştinţelor pe care le avem prin dumneavoastră (n.r. prof. univ. dr. Lizica Mihuţ) , s-a constituit şi la Pecica un Club Pro China. Cenaclul «Lucian Emandi» care are 12 ani de viaţă va fi prezent în cadrul evenimentului din această toamnă cu un moment. Am scris proză care a fost tradusă în limba engleză”, a spus Eugenia Ponta Pete.

Atât Ana-Maria Dragoş, preşedintele Asociaţiei Con Brio cât și membrele Con Brio Ramona Pantea, Liliana Bran şi Tabita Cristea au ținut să laude implicarea celor două reprezentante ale orașului gazdă, fiind cu toate bucuroase de inițiativele lor, care vor deveni în mod cert un succes.