„Cultură și Civilizație Chineză – Dialoguri Româno-Chineze“ a ajuns la al patrulea volum

Prof. dr. univ. Lizica Mihuț, președinta Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, a lansat joi, în sala Ferdinand a Primăriei Arad, cel de-al patrulea volum al cărții „Cultură și Civilizație Chineză – Dialoguri Româno-Chineze“. Lansarea a avut loc într-un cadru festiv, spectaculoasa sală a Primăriei Arad fiind neîncăpătoare. Au participat oameni de cultură, scriitori, Iustin Cionca – președintele Consiliului Județean, autorități locale, Anamaria Dragoș – președinta Asociației Con Brio, medici, profesori, ziariști, studenți. Gheorghe Schwarts a declarat despre volum că reprezintă „una dintre cele mai importante colaborări între China și România, la nivel cultural“.

Anton Ilica: „Am ajuns la al patrulea volum. Patru înseamnă careu de ași. 27 de chinezologi au scris în această carte. În spatele unei civilizații de excepție, precum cea a Chinei, dusă la maxim, se află o cultură impresionantă”.

În prefața volumului, Excelența Sa, Yu Jiang, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Chinei în România, a declarat: „Aș dori să-mi exprim sincerele felicitări pentru publicarea cu succes a «Dialogului româno-chinez despre cultură și civilizație» și mă bucur să văd că schimburile culturale dintre China și România au dat rezultate fructuoase….

Fie ca această carte să devină o punte de legătură, astfel încât oamenii de peste hotare să poată vedea prin ochii altora și vă invităm cu drag în China, pentru a experimenta și a simți farmecul său unic“.