Viorica Popescu și Aureliana Man, avocat și inspector Antifraudă la „Con Brio“

Asociația Con Brio a fost, încă de la înființare,  din anul 2016, un partener temeinic și loial al Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, implicându-se, la modul profund, în toate evenimentele acestuia. Considerând că este important să cunoaștem personalitățile, ce reprezintă Con Brio, vă propun acum întâlnirea” cu doamna Viorica Popescu, strălucit  avocat și talentat scriitor, precum și cu doamna Aureliana Man, o specialistă la vârf, în probleme de fiscalitate, doctor în economie, cu contribuții binecunoscute, materializate în cărți și studii, publicate în țară și străinătate, ne-a declarat dr. Lizica Mihuț, președintele FPCRC.

Viorica Popescu a terminat Facultatea de Drept la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca în 1975. A lucrat în domeniul Justiţiei pe coridoarele „Paşilor Pierduţi” – 45 de ani, dintre care doi ani ca procuror şi 43 de ani ca avocat pledant.

Se mai numește şi Lia Alb şi este membră a Uniunii Scriitorilor din România. Este autoarea a nouă cărți.

Premii: Premiul pentru excelenţă (proză) – Gala excelenţei arădene, 2007; Premiul pentru proză – romanul Pădurea din Biserică, Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Arad, 2011.

În prezent lucrez la o nouă carte care este de publicare și sunt consultant juridic la Cabinetul Avocațial al fiilor mei. Ca avocat, în pledoariile mele, am optat pentru excelență și apare ca firească apartenența mea la Asociația Con Brio”, ne-a declarat Viorica Popescu.

Aureliana Man, doctor în economie, consideră că au fost foarte importante pentru formarea sa profesională, cursurile post-doctorale în domeniul vamal şi fiscal, precum şi în contabilitate, devenind astfel expert contabil, membru CECAR Arad.

Domeniul fiscal a reprezentat o permanență în preocupările mele profesionale, așa se și explică faptul că am devenit inspector vamal în cadrul Direcției Generale a Vămilor, unde am îndeplinit atribuții de conducere: șef Biroul Vamal Zona Liberă Curtici, șef de tură, coordonator Compartiment Echipe Mobile la Direcția Județeană pentru Accize și Operațiuni Vamale Arad, precum și atribuții de execuție. Apoi, din anul 2014 sunt inspector în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală-Direcția Regională Antifraudă Fiscală 5 Deva, ne spune Aureliana Man.

Într-o perspectivă apropiată, Aureliana Man își propune să elaboreze și să susțină un curs de etică profesională a funcționarului public din domeniul fiscal, curs ce va continua abordările ştiinţifice şi pragmatice ale celor 11 cărți și 30 de articole din domeniul fiscal și economic, publicate în țară și străinătate.