Con Brio, un parteneriat al performanței

ARADON / aradon.ro / JURNALUL ARĂDEAN / Andreea Pintea / 18 august 2021
De peste șase ani Con Brio are un parteneriat cu Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze.
 Performanță în toate domeniile! Acesta este scopul Asociației Con Brio care de peste șase ani este într-un parteneriat cu Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze. „Promovând performanța în mod pragmatic, Con Brio a fost, încă de la înființare, din anul 2016, un partener temeinic și loial al Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, implicându-se, la modul profund, în toate evenimentele acestuia. Considerând că este important să cunoaștem personalitățile, ce reprezintă Con Brio, așadar vă propun acum să le cunoaștem pe Viorica Popescu, strălucit avocat și talentat scriitor, precum și pe doamna Aureliana Man, o specialistă la vârf, în probleme de fiscalitate, doctor în economie, cu contribuții binecunoscute, materializate în cărți și studii, publicate în țară și străinătate”, a transmis prof.univ.dr. Lizica Mihuț, președintele Forumului.
Drept și literatură
Viorica Popescu a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca în 1975, iar mai apoi a lucrat în domeniul Justiţiei pe coridoarele „Paşilor Pierduţi” – 45 de ani, dintre care doi ai ca procuror şi 43 de ani ca avocat pledant. În paralele, Viorica Popescu este cunoscută și ca Lia Alb – fiind membră a Uniunii Scriitorilor din România. A scris nouă cărţi: Senioria ţărănească – roman, Editura Mirador, Arad, 1997; Între Paşti şi Crăciun – roman, Editura Mirador, Arad, 1999; Altarul de gheaţă – roman, Editura Mirador, Arad, 2001; Alexandru – roman, Editura Hartman, 2005; Maica Anghelina – roman, Editura Marineasa, Timişoara, 2007;Z Pădurea din Biserică – roman, Editura Dacia, 2011; Teatru, Editura Ecou Transilvan, 2013; Paşi pierduţi – roman, Editura Brumar, Timişoara, 2017; Cimitirul istoriei – roman, Editura Tiparniţa, Arad, 2019. De asemenea, a primit premiile: Premiul pentru excelenţă (proză) – Gala excelenţei arădene, 2007; Premiul pentru proză – romanul Pădurea din Biserică, Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Arad, 2011.
„Ca membră a Asociației Con Brio am descoperit comorile culturii chineze despre care am scris «Câteva aspecte privind poezia româno-chineză în epoca modernă»,«Mo Yan una dintre cele mai puternice voci ale literaturii contemporane” și ”Teatrul chinezesc contemporan». În prezent lucrez la o nouă carte care este de publicare și sunt consultant juridic la Cabinetul Avocațial al fiilor mei. Ca avocat, în pledoariile mele, am optat pentru excelență și apare ca firească apartenența mea la Asociația Con Brio. A fost o oportunitate participarea mea în cadrul Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, ocazie cu care m-am putut întoarce la cultura chineză veche de peste 6.000 de ani, ce a dat pentru umanitate valori inestimabile”, a punctat Viorica Popescu.
Aureliana Man este doctor în economie și a mărturisit că „mi-a plăcut să învăț, fiind foarte deschisă spre acumularea unor informaţii deopotrivă tradiţionale şi noi, care toate se află în construcţia modestei mele personalităţi. Altfel spus, îmi place să învăț de la oamenii cu performanțe în domeniul lor de activitate, așa se explică opțiunea mea pentru Asociația Con Brio”. Aurelia Man a absolvit Facultatea de Știinte Economice și are un doctorat în specializarea: Finanțe, monedă și credit. „Domeniul fiscal a reprezentat o permanență în preocupările mele profesionale, așa se și explică faptul că am devenit inspector vamal în cadrul Direcției Generale a Vămilor, unde am îndeplinit atribuții de conducere: șef Biroul Vamal Zona Liberă Curtici, șef de tură, coordonator Compartiment Echipe Mobile la Direcția Județeană pentru Accize și Operațiuni Vamale Arad, precum și atribuții de execuție. Apoi, din anul 2014 sunt inspector în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală-Direcția Regională Antifraudă Fiscală 5 Deva”, a mai spus doamna Man.
Cât despre opţiunea pentru Asociația Con Brio, Aurelia Man a punctat: „este determinată de scopul acesteia şi anume de a identifica şi promova performanţa, precum și dorința de a contribui la consilierea gratuită a tinerilor în domeniul fiscal. De asemenea, având în vedere strânsa colaborarea dintre Asociației și Forumului doresc să contribui cu experienţa mea profesională, la elaborarea de proiecte/programe cu finanţare naţională şi internaţională, precum și la organizarea cursurilor de formare profesională în domeniul fiscal, administrarea afacerilor și management. Într-o perspectivă apropiată, îmi propun să elaborez și să susțin un curs de etică profesională a funcționarului public din domeniul fiscal, curs ce va continua abordările ştiinţifice şi pragmatice ale celor 11 cărți și 30 de articole din domeniul fiscal și economic, publicate în țară și străinătate”.