„Cultură și civilizație chineză. Dialoguri româno-chineze”, în pregătire

ARADON / JURNALUL ARĂDEAN / Andreea Pintea / 

ARAD. Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze a anunțat faptul că volumul „Cultură și civilizație chineză. Dialoguri româno-chineze” este în pregătire.  
„Cu bucurie anunțăm apariția acestei cărți, după o întrerupere de doi ani, determinată de pandemie. Precizăm de la început că Primăria Arad prin Centrul Municipal de Cultură finanțează proiectul «Concepția, editarea și promovarea cărții», iar Consiliul Județean Arad asigură tipărirea ei”, a punctat prof.univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Forumului.
Cartea are 468 de pagini și este structurată pe șase capitole, reunind importante contribuții științifice sau emoționale, elaborate de lideri de opinie arădeni: istorici, profesori din învățământul preuniversitar și universitar, medici, psihologi, ingineri, manageri, editori, jurnaliști, elevi și studenți.
„Acest volum este dedicat împlinirii a 70 de ani de relații diplomatice și de prietenie între România și China. Capitolul I constituie ARGUMENTUL cărții, precizând ideea de continuitate, dar și de consemnare a strădaniilor unor importanți arădeni, ce au susținut lucrări în cadrul ediției a V-a a Simpozionului Internațional privind cultura și civilizația chineză. Capitolul al II-lea cuprinde «Scrisoarea de felicitare» adresată Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze de către Ambasada Republicii Populare Chineze în România, personal de Excelența Sa, Doamna Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar Jiang Yu. Capitolul al III-lea înfățișează prezentarea volumului precedent al cărții de către prof. dr. Diana Achim, directorul Colegiului Național Moise Nicoară, cu importanta precizare că elevii acestei școli de elită au susținut lucrări în cadrul a două ediții, abordând comparativ teme și motive ale culturii române și chineze. Capitolul al IV-lea reunește toate lucrările susținute în cadrul Simpozionului Internațional, iar capitolul al V-lea cuprinde un album foto (24 de pagini color), care înfățișează aspecte importante ale activității desfășurate de Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze. Capitolul al VI-lea este semnat, în totalitate, de prestigioși ziariști arădeni, autori ai unor memorabile articole privind relațiile româno-chineze la Arad”, specifică prof.univ.dr. Lizica Mihuț.
Carte este una scrisă de arădeni și își propune să promoveze această parte de țară în raport cu una din marile puteri economice ale lumii, care este China.