Ediția a VII-a a Simpozionului Internațional „Cultura și civilizația chineză. Dialoguri româno-chineze” va avea loc toamna

GLASUL ARADULUI/glsa.ro – Jardan Gabriela – 

Forumul Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze, cu sediul central la Arad, organizează în orașul Pecica un simpozion internațional dedicat relațiilor de colaborare dintre cele două țări. Simpozionul este la cea dea VII-a ediție și se va desfășura în data de 3  noiembrie.  

Atât Lizica Mihuț, președintele pe țară al Forumului Prieteniei și Colaborării Româno – Chineze, cât și Ana Maria Dragoș, vicepreședintele forumului, au adus felicitări pentru implicarea și susținerea pe scară largă a uniunii celor două țări. 

Forumul are o activitate bogată, ba chiar prestigioasă. Astfel, două dintre cele mai importante activități care vor avea loc sunt Simpozionul Internațional „Cultura și civilizația chineză. Dialoguri româno-chineze” și volumul al IV-lea al cărții, care va fi editată în două părți. 

Cartea e scrisă de arădeni, lideri de opinie din Arad, jurnaliști. Într-o treime din carte vor apărea articole scrise de ziariști. De asemenea, nu va lipsi nici albumul foto realizat de Nelu Scripciuc. Aproximativ peste un an și jumătate, se speră că această carte va vedea lumina zilei. 

La această ediție a Simpozionului Internațional dedicat prieteniei dintre România și China, se vor implica 40 de profesori, elevi, activiști ai Casei de Cultură, ba chiar și o grădiniță. Nu în ultimul rând, va exista și o expoziție de pictură, iar lucrările elaborate și prezentate de ei vor fi de o diversitate mare. Aceștia își vor prezenta lucrările din domeniul matematicii, gastronomiei, muzicii, mitologiei, sănătății, tradițiilor și obiceiurilor, dar și nu numai.