Colaborarea Româno-Chineză a devenit „marca de aur”pentru toate categoriile de persoane

Glasul Aradului; glsa.ro – Naomi Gaidaci – 

Într-o scrisoare trimisă de ambasadorul Chinei, recitată astăzi de Anamaria Dragoș într-o conferință de presă condusă de doctor Lizica Mihuț, se specifică recunoștința pentru parteneriatul româno-chinez și faptul că „Ambasada Republicii Populare Chineze România este dispusă să lucreze cu toți prietenii cărora le pasă, depunând eforturi neîncetate pentru a promova dezvoltarea durabilă și stbilă a relațiilor bilaterale”.

De asemenea, arhitectul și directorul Camerei de Comerț, respectiv fostul vice prim-ministru, Gheorghe Seculici își exprimă mulțumirea față de colaborarea cu statul Chinez pe plan economic, declarând că „în ultimii 15 ani am avut o colaborare extraordinară cu mediul de afaceri din China, cu tot ce înseamnă activitate economică”.

Totodată, acesta ne povestește despre cultura chineză și de faptul cum a ajuns să îl șocheze de-a dreptul, afirmând că „primul șoc și cel mai mare a fost în momentul în care am ajuns, în urmă cu 15 ani în China și am vizitat turnul de televiziune din Shanghai. La demisolul clădirii, existând un muzeu al dezvoltării orașului. Este surprinzător să vezi în urmă cu 15 ani un magazin din cadrul acelui muzeu, care avea în vitrină produse din România”.

Important de menționat, însă, este faptul că în toate domeniile, dar mai ales pe partea de industrie, China excelează în viteză, calitate, cantitate, tot ce ține de partea economică și nu în ultimul rând organizare.