ADEVĂRUL despre PISTA DE SKI de la MONEASA. POLIȚISTUL DE CAZ și PROCUROAREA de la GURAHONȚ SPRIJIN, EVIDENT, pentru PRIMAR

S-a discutat și se discută mult, pe la colțuri, despre pista de ski de la Moneasa,de aceea, m-am gândit că ar fi bine să prezint sintetic ADEVĂRUL.

  1. Mulți ani, pista de ski era situată pe dealul din centrul stațiunii, fiind proprietatea statului român.
  2. De fapt, terenul în discuție avea trei proprietari, care, prin urmașii lor, au revendicat dreptul de proprietate asupra acestuia și au fost puși în posesiune.
  3. Treptat, împreună cu E.C. am cumpărat toate cele trei terenuri (înscrise în CF) de la proprietari și, în timp, s-a construit o Pensiune și o casă de vacanță.
  4. Precizăm că la solicitarea fostului primar, Condea Terente, s-a elaborat un proiect pentru construirea unei piste de ski, într-o locație situată la ieșirea din Moneasa, spre Vașcău, județul Bihor
  5. Actualul primar, Nuțu Herbei, a efectuat lucrări ilegale, fără autorizație, avize, certificate, proiect, dorind să amenajeze, precum a declarat de multe ori în presă, o pistă de ski, situată în imediata vecinătate a casei mele, punând în pericol nu numai siguranța acesteia prin plasarea a două grămezi foarte mari de pământ chiar lângă gardul nostru, dar și securitatea celor ce voiau să utilizeze îngusta pista de ski.
  6. Profund nemulțumită, am făcut PLÂNGERE PENALĂ dlui Nuțu Herbei, Poliția arădeană, prin organul de cercetare desemnat (dl. Agud Florin), a tergiversat Dosarul timp de 2 ANI, din considerente, credem politice (pe surse, tatăl său avea o funcție oferită de un partid politic). Ca urmare a solicitării repetate a avocatei noastre, polițistul Agud a solicitat primarului Herbei, documentația pentru pista de ski, dar NU A VERIFICAT nici el, în calitate de organ de cercetare și nici Inspecția în construcție, locația pentru care a fost elaborată documentația, spre a afla ADEVĂRUL și anume că pista de ski trebuie plasată într-o altă zonă, pentru care s-a elaborat rigurosul proiect.

Credem că, în mod deliberat, dl.Nuțu Herbei a indus în eroare organul de cercetare, săvârșind ABUZ ÎN SERVICIU, probabil contând  pe faptul – care s-a și întâmplat – că nu se vor face verificări spre aflarea adevărului. Practic, timp de 2 ANI, Dosarul „a stat” în dulapul polițistului.

  1. Precizăn că nici PROCUROAREA de la GURAHONȚ, timp de 2 ANI nu a întreprins nicio cercetare, motiv pentru care am sesizat Inspecția Judiciară, iar, în final, a dat o soluție exact ca aceea a polițistului, FĂRĂ A MOTIVA NELUAREA ÎN CONSIDERARE A PROBELOR DE LA DOSAR
  2. În concluzie, se cunosc abuzurile repetate ale primarului Herbei privind tăierile de păduri, dar m-am convins, prin propria-mi experiență, că este PUTERNIC SUSȚINUT de organe ale statului, în cazul nostru de către POLIȚISTUL DE CAZ și PROCUROAREA DE LA GURAHONȚ.

Lizica Mihuț