Interviu JA cu Tabita Cristea, membru fondator al Asociației „Con Brio”: „Din copilărie am visat să ajut oamenii aflați în dificultate”

tabitacristeaTabita Cristea, membru fondator al Asociației „Con Brio” vorbește despre implicarea în asociație, dar și pasiunile ei.

Jurnal arădean: Doamna Tabita Cristea, acordați pentru prima dată un interviu în Jurnalul Arădean, ca membru fondator al Asociației „Con Brio”. Până să discutăm puțin despre această Asociație, vă rog să vă prezentați succint.
Tabita Cristea. M-am născută în Arad. Părinții mei, Emil și Nuni Mariș au fondat Fabrica de înghețată Marem, cu distribuție în toată țara. Am 39 de ani. Sunt căsătorită și binecuvântată cu 3 copii minunați. Sunt asociată la Sala de Evenimente Marem, care are ca obiect de activitate catering pentru evenimente publice și private.

Jurnal arădean: Pe lângă activitatea din domeniul managementului, știm că ați elaborat două albume cu muzică creștină.
Tabita Cristea. Mă bucur că pot spune câteva cuvinte despre aceste albume, care înseamnă foarte mult pentru mine, prilejuindu-mi exprimarea prin cânt a unei palete largi de sentimente. Muzica dar și cuvintele celor 2 albume sunt, cred, cu totul memorabile.

Jurnal arădean: Cum ați ajuns să fiți una din cele șase membre fondatoare ale Asociației „Con Brio”?
Tabita Cristea. Încă din copilărie am nutrit visul de a ajuta oamenii aflați în dificultate și de a sprijini performanța unor tineri în varii domenii: management, economie, cultură, drept, psihologie.

Jurnal arădean. Referiți-vă, vă rog, și la colaborarea cu Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze.
Tabita Cristea. Se știe că Asociația „Con Brio” colaborează încă de la înființare cu acest Forum Româno-Chinez, care mi-a dat ocazia să cunosc o cultură și o civilizație cu o vechime de 6000 de ani. Eu, însămi am scris trei lucrări, care au și apărut în volumele I, II, III ale cărții „Cultură și Civilizație Chineză. Dialoguri româno-chineze”.