Cel de al III-a volum al cărții „Cultura și civilizația chineză – Dialoguri Româno-Chineze” a fost lansat la CJA

 

Sala „Vasile Goldiș” a Consiliului Județean Arad a găzduit, ieri, lansarea celui de al treilea volum al cărții „Cultura și civilizația chineză – Dialoguri Româno-Chineze”. Volumul, apărut sub egida Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, cuprinde lucrări elaborate cu prilejul simpozionului anual dedicat prieteniei dintre cele două popoare.

Cel de al III-a volum al cărții „Cultura și civilizația chineză – Dialoguri Româno-Chineze” a fost lansat la CJA

Printre cei care au dorit să fie alături de prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Forumului Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze, s-au numărat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, subprefectul Olimpia Popa, Diana Achim, directorul Colegiului Național „Moise Nicoară”, Andrei Ando, directorul Direcției de Comunicare, Strategii şi Administraţie Publică din cadrul CJA, membrele Asociației Con Brio, precum și numeroși colaboratori și prieteni ai Forumului. „Vreau să mulțumesc în primul rând domnului Iustin Cionca pentru că, în ultimii 20 de ani, relația cu China a stagnat, iar acum președintele CJA împreună cu directorul de Strategii, Andrei Ando, au reluat o relație cu Hainanul. Mulțumirile mele merg şi primarului orașului Pecica, Petru Antal, care a colaborat cu noi şi care sper că va fi alături de noi şi anul acesta […] De altfel, îi mulțumesc și directorului Colegiului Național Moise Nicoară. Când am vorbit cu doamna Diana Achim și i-am solicitat pagini pentru această carte, mă gândeam la 20-30 de pagini. Faptul că au fost scrise 100 de pagini de către elevi și profesori ai Colegiului este o dovadă că la Arad avem una dintre cele mai bune școli, că Moise Nicoară duce mai departe tradiții strălucite în învățământ, dar și că elevii sunt în stare să înfățișeze domenii mai puțin cunoscute ale culturii și civilizații chineze. Trebuie să amintim că finanțarea este printr-un proiect al Centrul Municipal de Cultură Arad. Mă bucur că suntem aici. Suntem cu toții împreună pentru Arad și pentru relația Aradului cu China”, le-a spus celor prezenți prof. univ dr. Lizica Mihuț.

Au mai vorbit Iustin Cionca, Andrei Ando, Olimpia Popa și Diana Achim, care au ținut să remarce munca depusă de președintele Forumului împreună cu echipa sa, fără de care nu ar fi fost posibilă realizarea volumului.
În încheiere mai trebuie spus că în curând va ieși de sub tipar cel de al patrulea volum al cărții.

Lucian Șerban

Foto: Vasile Zărăndan

Sursa: www.arq.ro