Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze ia naștere la Arad

 

Conducerea Casei Româno-Chineze și-a dat demisia și va fonda Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze. Dr. Lizica Mihuț, președinta forumului, a dat asigurări că organizația este una apolitică și își propune promovarea relațiilor dintre cele două state. Lansarea forumului va avea loc pe data de 6 iunie, la ora 18.00, în sala Ferdinand, a Primăriei Arad. „Lansarea se va face în cadrul unei recepții, organizate cu prilejul împlinirii a șapte decenii de relații diplomatice și prietenie între România și China. Totodată, la eveniment, va avea loc lansarea celui de-al treilea volum de Cultură și Civilizație Chineză – Dialoguri româno-chineze“, ne-a declarat dr. Lizica Mihuț.

Lansarea forumului se va face în prezența noului ambasador al Chinei în România, doamna Yu Jiang. Forumul își propune să promoveze relațiile româno-chineze pe mai multe domenii de activitate: economic – infrastructură, bancar, medical, educație. „Dorim să nu ne mai limităm doar la semnarea de protocoale și să realizăm investiții avantajoase pentru ambele țări“, a declarat Anamaria Dragoș, membră în conducerea forumului.

De altfel, din forum mai fac parte Ramona Pencia – psihoterapeut, Tabita Cristea – manager, dr. Liliana Bran – directoarea Școlii Postliceale și Viorica Popescu – avocată și scriitoare.

Sursa: 

Forumul Prieteniei și Colaborării Româno-Chineze ia naștere la Arad