DIRECTORII ȘI REDACTORII ȘEFI AI ZIARELOR ARĂDENE L-AU ÎNTÂMPINAT PE AMBASADORUL XU FEIHONG LA CASA ROMÂNO-CHINEZĂ FILIALA ARAD!

Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Excelența Sa Xu Feihong, a participat la o conferință de presă la sediul Casei Româno-Chineze filiala Arad. Directorii și redactorii șefi ai tuturor instituțiilor de presă importante din Arad l-au întâmpinat pe Excelența Sa Xu Feihong, răspunzând invitaţiei președintelui Casei Româno-Chineze filiala Arad, prof. univ. dr. Lizica Mihuț. Interesul ridicat față de conferința de presă a Excelenței Sale se explică și prin aprecierea deosebită de care se bucură Casa Româno-Chineză in mass-media arădene.

În cuvântul său, Excelența Sa Xu Feihong a rostit cuvinte de apreciere la adresa Casei Româno-Chineze filiala Arad, una dintre cele mai active și mai puternice din România, cu un calendar de evenimente foarte bine structurat. Excelența Sa a fost deja invitată să participe la a patra ediție a simpozionului internațional despre cultura si civilizația chineză, organizat la Sala Festivă a Palatului Administrativ de Casa Româno-Chineză filiala Arad. Excelența Sa s-a referit în cuvântul său si la politicile macroeconomice ale României și la intensificarea relațiilor bilaterale, care facilitează proiecte de infrastructură de mare anvergură în România.

La rândul său, președintele Casei Româno-Chineze filiala Arad, prof. univ. dr. Lizica Mihuț, a accentuat valoarea reprezentanței diplomatice chineze din România și susţinere a deosebită pe care aceasta o acordă proiectelor de prietenie româno-chineze. Lizica Mihuţ a adresat mulțumiri primarului Aradului și consilierilor locali care, indiferent de culoarea politică au susținut financiar proiectele Casei Româno-Chineze filiala Arad. De asemenea, a mulțumit presei pentru că relatează pe spații ample evenimentele Casei Româno-Chineze filiala Arad și este implicată profund în mediatizarea acestora. Nu în ultimul rând, Lizica Mihuţ a mulțumit Asociației Con Brio din Arad, formată din doamnele cele mai valoroase în domeniile lor de  activitate, pentru că sunt alături de Casa Româno-Chineză filiala Arad și împreună reușesc să genereze proiecte importante pentru prietenia româno-chineză.

Excelența Sa Xu Feihong a fost primit cu mare căldură de directorii și redactorii șefi ai presei din Arad, care i-au adresat întrebări despre relațiile Aradului cu provincia Hainan, despre evenimente în care colaborează Ambasada și Casa Româno-Chineză filiala Arad, și despre marile proiecte bilaterale ale celor două state.

Nu în ultimul rând, președintele Casei Româno-Chineze filiala Arad a prezentat relația încheiată la nivelul unităților de învățământ reprezentative din Arad (Colegiul National „Moise Nicoară”) și Sanya (Provincia Hainan).

vestic.ro