Mobilizare arădeană pentru simpozionul despre cultura și civilizația Chinei!

Faptul că și în acest an Casa Româno-Chineză, filiala Arad, mobilizează și coagulează intelectualii Aradului, indiferent de culoarea politică (fiindcă discutăm despre o asociație apolitică, independentă și echidistantă față de actorii politici) pentru un simpozion de asemenea anvergură oferă vizibilitate binemeritată uneia dintre cele mai vechi civilizații și reprezentanților săi actuali. Avem multe de învățat din modelul chinez, indiferent de domeniul de activitate!
Președintele Casei Româno-Chineze, Filiala Arad, Lizica Mihuț, a organizat o conferință de presă pentru prezentarea unuia dintre proiectele importante ale acestei toamne, Simpozionul Internațional Cultură și Civilizație Chineză. Începând din luna noiembrie, întâlnirile cu presa vor deveni regulate, pentru că activitățile Casei Româno-Chineze să se bucure de o reflectare mediatică optimă.
Ajuns la a treia ediție, Simpozionul se va desfășura în perioada 21-23 noiembrie în același cadru somptuos al Sălii Ferdinand, din Palatul Administrativ. Aprox. 20 de intelectuali arădeni vor susține lucrări despre viața economică, socială, culturală și despre industria Chinei. Va include o lansare de carte, o expoziție foto și o masă rotundă, care vor reuni personalitățile Aradului, profesori universitari, formatori de opinie, istorici, oameni politici.
Foto Club Pro Arad va organiza o expoziție de fotografii despre aspecte ale vieții cotidiene în zona Fujian și Beijing, două dintre cele mai dezvoltate regiuni ale Republicii Populare Chineze.