O carte-eveniment despre cultura chineză, lansată la Arad

O carte-eveniment a fost lansată zilele trecute la Consiliul Județean Arad. Volumul înmănunchează comunicările științifice susținute la Palatul Administrativ în cadrul Conferinței despre Cultură și Civilizație Chineză.

O carte-eveniment a fost lansată zilele trecute la Consiliul Județean Arad. Volumul înmănunchează comunicările științifice susținute la Palatul Administrativ în cadrul Conferinței despre Cultură și Civilizație Chineză. Vă reamintim că evenimentul a fost onorat la vremea respectivă de prezența Ambasadorului Republicii Populare Chineze la București, Excelența Sa Xu Feihong.

Lansarea de carte a fost un moment important în viața culturală a Aradului. A reunit cele mai importante oficialități administrative, directori de instituții, foarte mulți arădeni interesați de volumul prezentat.

Președintele Consiliului Județean Arad, dl. Iustin Cionca, gazda evenimentului, a declarat că proiectele Casei Româno-Chineze filiala Arad vor fi susținute în continuare de CJ Arad: „Vă felicit, doamnă președinte Mihuț, pentru pasiunea cu care vă implicați în viața culturală a Aradului, pentru promovarea culturii chineze în spațiul românesc și a culturii arădene în spațiul chinez”.

Președintele Casei Româno-Chineze filiala Arad, d-na Lizica Mihuț, a evidențiat calitatea deosebită a volumului, atât din punct de vedere al conținutului cât și al prezentării grafice. „Consilierii locali au votat în unanimitate susținerea proiectelor Casei Româno-Chineze filiala Arad. Asta ne dă încrederea să continuăm, iar la toamnă organizăm o nouă ediție a Conferinței Naționale despre Cultura și Civilizația Chineză”.

Primarul municipiului Arad, dl. Gheorghe Falcă, a punctat relația bună dintre Județul Arad și partenerii chinezi, insistând asupra faptului că prin cultură se construiesc punți relevante si din punct de vedere economic.

vestic.ro