Şapte zile de domnie a şahului

A zecea ediţie a Festivalului Internaţional de Şah va avea loc la Arad între 6 şi 13 august. Sunt aşteptaţi 400 de participanţi.

O mândrie pentru Arad, pentru cei care participă, pentru organizatori, dar şi pentru cei care sprijină evenimentul. Despre ce eveniment este vorba? Despre Festivalul Internaţional de Şah, ediţia a 10 -a, manifestare ce va avea loc între 6 şi 13 august şi la care sunt aşteptaţi să participe peste 400 de concurenţi. Primele date despre acest eveniment au fost făcute publice la Casa Româno Chineză, de către Alexandru Ungureanu, membru al clubului Vados şi vicepreşedinte al comitetului de organizare al festivalului, în prezenţa preşedintelui filialei Arad a Casei Româno Chineze, Lizica Mihuţ. S-a vorbit cu această ocazie despre faptul că este cel mai mare concurs de şah din România, că acest festival a devenit o tradiţie frumoasă în Arad, că numărul participanţilor de anul trecut – 380 de concurenţi – este enorm pentru un concurs de gen, că printre ei s-au numărat şi foarte mulţi copii. S-a punctat, de asemenea, şi faptul că acest eveniment este posibil dar cu sprijinul sponsorilor,  a autorităţilor, a iubitorilor şahului şi a colaboratorilor – aşa cum este cazul Casei Româno Chineze, că sumele investite pentru o organizare ca la carte sunt piperate etc.

Vicepreşedintele comitetului de organizare al Festivalului Internaţional de Şah, ediţia a 10-a, Alexandru Ungureanu, a mai precizat faptul că la ediţia de anul trecut în concurs s-au înscris şi 100 de copii, fiind totodată invitaţi şi participând mari maieştri din peste 25 de ţări.

Lizica Mihuţ, preşedintele Casei Româno Chineze, filiala Arad, a insistat pe dezvoltarea individuală şi relaţionarea prin minte pe care o generează acest sport, despre faptul că în acest domeniu China deţine supremaţia, pe linie feminină, şi a lăudat ambiţia organizatorilor acestui festival precizând că de obicei suntem caracterizaţi de un etuziasm de început după care totul piere, dar că în acest caz nu este vorba de aşa ceva.

Manifestări conexe

Festivalul Internaţional de Şah, organizat în perioada 6-13 august va fi condimentat cu o serie de manifestări conexe, dar despre toate acestea la timpul potrivit.

aradon.ro