Arădeancă la studii în China, timp de patru ani

O tânără arădeancă, de numai 21 de ani, a ales să studieze pentru o perioadă de patru ani la peste 8.700 km distanță de casă.

 

În cel de-al treilea oraș ca putere economică din China, Guangzhou, o tânără din Arad a câștigat o bursă de studii după ce reprezentanții Casei Româno – Chineze au lansat această posibilitate. Tânăra, Daiana Dan, va studia la Universitatea de Limbi Străine din Guangzhou, iar bursa pe care a câștigat-o îi va asigura taxa de școlarizare, cazarea, masa dar și o bursă în bani.

Oraș cu o istorie de aproape 2.300 de ani, Guangzhou a fost dintotdeauna un port important al Chinei, fiind în prezent un centru-cheie la nivel național al mijloacelor de transport maritime, feroviare și aeriene. În prezent, face parte din aglomerația urbană numită „Mega Orașul din Delta Râului Pearl”, cu o populație de peste 20.8 milioane de locuitori.

A câștigat și va pleca

„Daiana Dan este cea care a câștigat prin aplicație această bursă, anunțată și lansată de Casa Româno-Chineză, filiala Arad. Nu vorbim de un schimb de experiență între studenți și nici de un proiect ERASMUS, ci despre o bursă care înseamnă de fapt un întreg ciclu de școlarizare. Tânăra va învăța atât în engleză, cât și în chineză, timp de patru ani. Aceasta este bursa pe care noi am lansat-o, în urmă cu câteva luni. Au fost foarte mulți aplicanți, însă Daiana este fericita câștigătoare. Vorbim, până la urmă, despre o oportunitate imensă pentru această tânără arădeancă căreia îi urăm mult noroc”, spune prof. univ. dr. Lizica Mihuț, președintele Casei Româno-Chineze Arad.

„Este o șansă unică pentru mine. Sper că mă voi descurca bine. Consider că va fi o experiență care mă va ajuta cu siguranță în viitor. Sunt fericită pentru această oportunitate și mulțumesc pe această cale Ambasadei Chinei în România”, a declarat arădeanca Dan Daiana.

aradon.ro