Editura Casa Româno – Chineză a fost înfiinţată şi înregistrată la Biblioteca Naţională a României la începutul lunii noiembrie a acestui an

Proiectul editorial cuprinde traduceri din şi în limba chineză dar şi cărţi de literatură, jurnale de călătorie, cărţi educaţionale, tehnice, medicale, juridice etc.
În scurtul timp de la înfiinţare, s-a reuşit editarea şi tipărirea cărţii de poezie “toate acestea”, autor Ioan Matiuţ, tradusă în limba chineză.  Astfel editura şi-a putut face prezenţa în lumea bună a cărţilor, la Târgul de carte GAUDEAMUS, desfăşurat la Bucureşti în perioada 16 – 20 noiembrie 2016, unde a avut parte de o primire generoasă şi prietenoasă la standul Chinei (invitata de onoare a târgului), cu promisiuni reale de deschidere spre piaţa de carte din China. Deocamdată foarte tânăra editură a fost pe stand cu „toate acestea” şi alte două cărţi apărute sub patronajul Casei Româno – Chineze Filiala Arad: ” ARAD – album monografic ” ediţie în limbile română, engleză şi chineză,  şi „Medicină tradiţională chineză” autor Liao Youn. Fără sprijinul şi implicarea excepţională a preşedintelui Casei Româno – Chineze Filiala Arad, domana Lizica Mihuţ, toate acestea nu ar fi fost posibile.

sursa: vestic.ro