Ambasadorul Chinei s-a întreținut trei ore cu arădenii veniți să îl întâlnească!

Peste 50 de arădeni, oameni de afaceri, oameni de cultură, dascăli, s-au întâlnit marți după-amiaza cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Excelența Sa Xu Feihun, la sediul Casei Româno-Chineze, filiala Arad. Diplomatul, însoțit de soția sa și de atașatul politic al Ambasadei, este prezent în orașul nostru cu prilejul simpozionului internațional despre cultura și civilizația chineză, organizat de CRC Arad.
Discuțiile s-au prelungit peste trei ore! Arădenii au fost interesați de schimburi culturale și comerciale, de la invitarea unor artiști chinezi de artă stradală și companii de teatru, la export de cereale, fructe uscate, pantofi de damă, import de utilaje agricole, afaceri hoteliere. Președintele Camerei de Comerț, Gheorghe Seculici, a oferit Excelenței Sale și Ecaterinei Vanea, președintele Casei Naționale Româno-Chineze, mapele de prezentare ale Camerei de Comerț și plachetele aniversare (25 de ani de la reînființarea CCIA Arad). Într-un mod aproape neverosimil, Excelența Sa a notat și a răspuns pe loc la fiecare propunere, solicitând în final ca arădenii interesați de parteneriatele chineze să redacteze în cel mult o pagină proiectul lor, care va fi tradus și afișat pe site-ul Ambasadei, pentru facilitarea contactului cu investitori sau stakeholders chinezi.
Discuțiile au fost moderate de președintele Casei Româno-Chineze, filiala Arad, Lizica Mihuț.

Miercuri, ambsadorul se întâlnește cu conducerea administrativă a Aradului, iar de la ora 10,30 participă la simpozionul internațional de la Sala Ferdinand. În cursul zilei, se va lansa Monografia Aradului în limba chineză, iar de la ora 18 se vernisează expoziția de fotografie a FotoClub Pro Arad, la Muzeul de Artă, cu lucrări realizate în provincia Guizhou de fotografii clubului.