Conferință de presă la Casa Româno – Chineză, Filiala Arad

Joi la orele amiezii, președintele filalei arădene a Casei Româno-Chineze, prof. univ. dr. Lizica Mihuț a organizat o conferință de presă cu mai multe puncte pe ordine de zi:

Simpozionul Internațional Cultură și civilizație chineză, dialoguri interculturale româno-chineze, care va fi finanțat prin Centrul Municipal de Cultură Arad, la fel ca și prima ediție. „Este un prilej pentru mine să aduc mulțumiri consilierilor locali atât celor din dreapta cât și cel din sânga eșicherului politic care au votat în unanimitate acest proiect. Pe de altă parte anunțăm că la lucrările Simpozionului Internațional vor participa înalți demnitari ai Ambasadei Republicii Populare China la București. Doresc să invit pe toți cei care doresc să susțină comunicări despre cultura și civilizația chineză sau despre posibile parteneriate româno-chineze să ne contacteze spre a anunța tema pentru care au optat. De asemenea, anunțăm că va fi lansat cu prilejul ediției a doua a Simpozionului Internațional Dialoguri interculturale româno-chineze și Albumul Monografic al Aradului în limbile română, engleză și chineză, publicație care onorează Aradul deoarece a apărut în condiții grafice excepționale”, a precizat președinta filialei arădene.

De asemenea a anunțat prezența Aradului și în ultimul număr al revistei CASA PRIETENIEI: „Vă facem cunoscut că a apărut o pagină despre Arad, și anume vizita delegației Consiliului Județean din Arad în China în revista Casa prieteniei, revistă editată de Casa Națională Româno-Chineză în colaborare cu Ambasada RP China la București”.

În încheierea conferinței de presă, referindu-se la cursurile de limbă chineză, care se vor desfășura începând din acest an și la UVVG, prof. univ. dr. Lizica Mihuț a punctat: „Este un prilej pentru mine să apreciez inițiativa Universității Vasile Goldiș de a organiza cursuri în limba chineză și vom sprijinii prin Casa Româno-Chineză toate inițiativele privind cultura și civilizația chineză( învățământ, cultură, economie, tradiții etc.).

sursa: arq.ro