Casa Româno-Chineză anunţă un program bogat în primul trimestru al anului

Filiala Arad a Casei Româno-Chineze, una dintre cele mai active din ţară, şi-a făcut cunoscut ieri, într-o conferinţă de presă,  programul activităţilor pe care le va derula în primul trimestru al acestui an. Conferinţa a fost susţinută de prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedinta filialei, care i-a avut ca invitaţi pe ziaristul Lajos Notaros şi pe poetul şi editorul Ioan Matiuţ.
Scurta analiză a activităţilor din anul încheiat 2015 i-a prilejuit preşedintei Lizica Mihuţ o concluzie mulţumitoare şi exprimarea speranţelor de mai mult şi mai bine. „Anul 2015 a fost un an bun şi rodnic pentru Filiala Arad a casei Româno-Chineze. Sperăm ca anul abia început să fie şi mai bun, şi mai rodnic, şi vom face eforturi pentru ca să fie aşa”, a spus Lizica Mihuţ.
Dintre multele activităţi afla­te pe agenda de lucru a filialei, o agendă foarte bine structurată, câteva se detaşează prin accentul deosebit care se pune asupra lor; este vorba despre activităţile lunare cu caracter permanent şi menite să conducă la o mult mai bună cunoaştere a culturii şi ci­vilizaţiei chineze în Arad şi în România şi a culturii şi civilizaţiei româneşti în China. „Vom pune un accent deosebit pe activi­tăţile permanente lunare ca modalităţi de cunoaştere reciprocă a celor două culturi şi civilizaţii. Una dintre acestea este manifestarea «Din cultura şi civilizaţia chineză: arta ceaiului», o alta este o întâlnire a arădenilor cu comunitatea chinezilor din Arad – o comunitate mică dar dinamică şi cu perspective frumoase, prezentarea şi lansarea albumului monografic al Aradului – editat în limbile română, chi­neză şi engleză, volum care va fi publicat şi pe siteul Casei Româno-Chineze şi va fi un ele­ment important de promovare a Aradului în China, organizarea celei de-a doua ediţii a simpozionului internaţional «Dialoguri româno-chineze» şi, nu în ultimul rând, traducerea în limba chineză şi a volumului «Toate acestea…» al poetului Ioan Matiuţ şi pu­blicarea sa în această limbă. Tot lunar se vor organiza pre­zentări şi proiecţii de filme  artistice şi documentare rea­lizate în această mare ţară care este China, proiecţii urmate de dezbateri”, a spus prof. univ dr. Lizica Mihuţ

Desigur că agenda cuprinde mult mai multe acţiuni, activităţi şi evenimente, însă arădenii sunt invitaţi să le afle prin contact direct şi nemijlocit cu instituţia care „aduce China la Arad” şi, în egală măsură, propagă în China imaginea oraşului nostru.

Sursa: glsa

crc