Simpozion internațional pe tema culturii și civilizației chineze, organizat la Arad

Proiectul „Cultura și civilizația chineză, simpozion internațional, dialoguri româno-chineze”, va avea loc în 25-27 noiembrie, la Casa româno-chineză din Arad.

„Proiectul cuprinde o foarte largă arie de abordare a culturii și civilizației chineze și anume: prelegeri susținute de intelectuali arădeni, relatări ale studenților care au fost în China despre experiența chineză, apoi o proiecție de film prezentată de Andrei Ando despre cultura Miao. De asemenea, profesoara Wang Yihua va vorbi despre cursurile gratuite de chineză, o provocare și o experință tentantă pentru arădeni. Va avea loc și un moment poetic, un volum de poezii care probabil va fi tradus în chineză, volumul «Toate acestea» de Ioan Matiuț. Glad Varga va vorbi despre așteptările societății civile cu privire la Casa româno-chineză”, a spus prof. univ. dr. Lizica Mihuț.

Aceștia sunt doar câțiva din cei care vor susține prelegeri în cadrul acestui proiect. Va avea loc, de asemenea, și prezentarea bibliotecii, cărțile fiind donate de Ambasada Chinei la București.

Prof. univ. dr. Lizica Mihuț a ținut să mulțumească Consiliului Local Municipal pentru votarea în unanimitate a acestui proiect și pentru finanțare, precum și Centrului Cultural Municipal.

Sursa: newsar