Începe o nouă serie de cursuri gratuite de limba chineză

Reprezentanţii filialei arădene a Casei Româno-Chineze (CRC) anunţă că începe o nouă serie de cursuri de limba chineză. Dacă cursurile pentru arădenii care au început să înveţe chineza începând cu primăvara anului trecut au fost reluate la începutul lui octombrie, cursurile destinate începătorilor vor începe în perioada următoare.„Cei care încă vor să se înscrie la cursuri o pot face trimiţându-ne un e-mail pe adresa casaromanochinezaarad@gmail.com. Vom trimite datele lor de contact profesoarei venite din China, care îi va contacta, pentru a stabili de comun acord programul. Un lucru îmbucurător este faptul că peste 20 de elevi de la Colegiul Naţional Moise Nicoară, din clasele a XI –a şi a XII-a  şi-au manifestat dorinţa de a participa la cursuri. Este important de ştiut că aceste cursuri sunt gratuite”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele CRC Arad.

Mai trebuie spus că mai mulţi studenţi ai Universităţii Aurel Vlaicu au obţinut burse de studiu în China, unde studenţii arădeni mai pot ajunge şi în cadrul Programului Erasmus+.

În altă ordine de idei, conducerea CRC reaminteşte arădenilor că la sfârşitul lunii noiembrie Aradul va găzdui un simpozion despre cultura şi civilizaţia Chinei. „Consiliul Local Municipal, prin Centrul Cultural Municipal a aprobat un proiect al Casei Româno-Chineze în valoare de 15.000 de lei. Este vorba despre un simpozion internaţional «Dialoguri Româno-Chineze». Programul a fost pregătit şi sperăm că evenimentul va fi unul interesant”, a mai spus prof. univ. dr. Lizica Mihuţ. De menţionat că la simpozion sunt aşteptaţi să participe şi înalţi reprezentanţi din cadrul Ambasadei Chinei la Bucureşti.

 

Sursa : glsa