Reîncep cursurile de limbă chineză la Arad

    Reîncep cursurile de limbă chineză la Arad iar cei care doresc să valorifice această oportunitate, o pot face înscriindu-se pe adresa de mail: casaromanachinezaarad@gmail.com. Ca un amănunt nu lipsit de semnificaţie, peste 20 de elevi al Colegiului Naţional „Moise Nicoară” sunt deja cursanţi serioşi şi care visează cu ardoare o experienţă ca aceea ce l-a făcut cândva celebru pe scriitorul francez Andre Malraux, cunoscutul (azi) prozator scriind „Condiţia umană”, după o „aventură existenţială” petrecută în „tulburătoarea Chină”.

Şi pentru că studiile acolo nu sunt tocmai ieftine, între universităţile chineze şi Universitatea „Aurel Vlaicu” s-a perfectat un protocol, în baza căruia mai mulţi tineri arădeni au beneficiat şi vor beneficia în continuare de astfel de burse.

„Sunt deja mulţi tineri care s-au înscrtis deja pe site-ul casaromanochinezaarad@gmail.com, profesoara de limba chineză a şi venit şi urmează să vă informăm pe mail data când vor începe cursurile. De asemenea vreau să precizez că bursele pentru studenţi în Republica Populară Chineză continuă şi în semestrul al doilea, adică din 4 martie şi, nu în ultimul rând, este vorba despre un eveniment extrem de important, care va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie şi anume „Dialoguri interculturale româno-chineze” şi surprizele nu se vor opri aici”, a încheiat enigmatic Preşedintele Filialei Arad a Casei Româno – Chineze, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ.

„Referitor la bursele care se acordă în urma protocolului încheiat cu universităţi din China, aşteptăm acum un răspuns din partea chineză cu privire la propunerea noastră să primim studenţi din China, care să studieze un semestru sau un modul de trei luni la universitatea din Arad şi suntem încântaţi că sunt atât de mulţi studenţi arădeni care se înscriu în continuare pentru bursele din semestrul doi şi pentru anul viitor şi sperăm să fie mulţumiţi şi să reuşim programul”, a completat Gianina Ignuţa, secretarul general al filialei arădene.

Sursa : ARQ