Opt domenii trag cu ochiul investitorilor asiatici Chinezii sunt tentați de Arad!

Investitorii chinezi se declară interesați de Arad, în opt domenii importante: construcții industriale, furnizarea de carne de porc, producția de lână, furnizarea de picioare de pui (tacâmuri) pentru industria alimentară, construcții rezidențiale, ansamblarea componentelor de mașini agricole, industria materialului rulant, forări la mare adâncime. Cei interesați de parteneriatele cu chinezii se pot adresa Casei Româno-Chineze, fililala Arad.

Contractele dintre investitorii chinezi și cei români se vor încheia pentru fluxuri lunare, trimestriale și anuale, a subliniat Lizica Mihuț, președintele Casei Româno-Chineze Arad, în cadrul unei conferințe de presă care vizează mediatizarea interesului chinezesc față de potențialul industrial al Aradului.

Chinezii consideră extrem de ofertant domeniul construcțiilor de locuințe, însă condiția esențială pentru ei este colaborarea cu autoritățile locale. Caută parteneriate cu primării care să le ofere terenul în concesiune, în schimb vin cu finanțare de la Banca Chineză de Dezvoltare și cu prețuri foarte avantajoase, de 450 de euro pe metrul pătrat construit.  Locuințele pot fi realizate după nevoile administrațiilor locale, fie pentru satisfacerea unor lipsuri sociale la nivelul comunității, fie ca investiție imobiliară. Interesant de subliniat este că până acum, la nivelul județului Arad, nu s-au găsit primării dispuse pentru cooperare.

Lizica Mihuț susține că am putea lua exemplul vecinilor din Ungaria, mult mai receptivi în privința acestor parteneriate internaționale. În țara noastră interesul administrației locale este mai scăzut, și chiar mediul de afaceri manifestă mai multă prudență, uneori chiar nejustificată, a precizat președintele Casei Româno-Chineze Arad.

Cei interesați de parteneriatele cu chinezii trebuie să contacteze Casa Româno-Chineză, cu adresa pe Bulevardul Revoluției nr. 59, unde se centralizează ofertele și sunt transmise mai departe către oficialii statului chinez. Informații suplimentare pentru oamenii de afaceri pot fi obținute și prin mesageria electronică, transmițând o solicitare la adresa lizicamihut@gmail.com.

 Sursa: vestic