Chinezii vor să construiască mii de locuinţe la Arad. Cât vor costa apartamentele

Investitorii chinezi intenţionează să construiască locuinţe în judeţul Arad, printr-un parteneriat cu autorităţile locale. Anunţul a fost făcut de Lizica Mihuţ, preşedintele filialei arădene a Casei Româno-Chineze.

„Condiţia esenţială pentru această investiţie o reprezintă colaborarea cu autorităţile locale”, a precizat, din capul locului, Lizica Mihuţ. Concret, autorităţile locale pun – prin concesiune – teren la dispoziţia investitorilor iar aceştia construiesc locuinţele. Minimum 500 în fiecare unitate administrativ teritorială cu care încheie parteneriate. Asta înseamnă mii de apartamente la un preţ de 450 de euro/mp., dacă luăm în calcul doar oraşele din judeţ, cele care s-ar putea dovedi primele interesate de un astfel de parteneriat.

„Primăriile le concesionează terenurile, ei vin cu proiectul şi finanţarea şi construiesc ceea ce doresc autorităţile locale, inclusiv locuinţe sociale. Consiliile locale sunt cele care stabilesc cui vând apartamentele”, a precizat Lizica Mihuţ, preşedintele Casei Româno-Chineze.

De remarcat, că în cazul în care autorităţile nu sunt receptive, investitorii chinezi sunt interesaţi şi de parteneriate cu firme private din Arad. Investiţiile sunt garantate de guvernul chinez şi dublate de scrisori de garanţie bancară. În plus, un alt avantaj pentru arădeni este faptul că investitorii chinezi vor folosi forţă de muncă recrutată de pe plan local.

Construcţiile nu reprezintă unicul domeniu în care oamenii de afaceri chinezi doresc să facă afaceri în judeţul Arad. Potrivit preşedintelui filialei arădene a Casei Româno-Chineze interesul acestora vizează şi domenii ca importul şi exportul, carcasele de porc (congelate) – unde cererea este nelimitată, lâna, picioarele (tacâmurile) de pasăre – unde, din nou, cererea este nelimitată, asamblarea de maşini agricole, forările la 2000 de metri şi construcţia de vagoane.

Cei interesaţi de afaceri cu chinezii pot lua legătura, de luni până vineri între orele 10 şi 12, cu filiala din Arad a Casei Româno – Chineze, situată pe Bulevardul Revoluţiei, la nr. 59, sau prin e-mail, pe scriind pe adresa casaromanochinezaarad@gmail.com.

 Sursa: newsar